Δήμητρα Τσαμοπούλου

Δήμητρα Τσαμοπούλου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών τίμησαν την συμπατριώτισσα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα της κωπηλασίας Δήμητρα Τσαμοπούλου, κόρη της Τριάδας Καρμίρη και του Μιχάλη Τσαμόπουλου.
Τιμάμε όσους μας έκαναν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους , επαινούμε την προσπάθεια εκείνων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, αναγνωρίζουμε την βοήθεια και τη συμπαράσταση των γονιών ώστε τα παιδιά τους να καταφέρουν να ξεπεράσουν εμπόδια, απογοητεύσεις, στενοχώριες και να διακριθούν».
Διαχρονικά το πείσμα, το πάθος και η αποφασιστικότητα της Δήμητρας, αποδείχθηκαν ισχυρότερα από τα πολλά και πολλές φορές μεγάλα εμπόδια που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει. Η Δήμητρα μας έχει κάνει επανειλημμένα περήφανους, με τις υψηλές διακρίσεις που έχει αποσπάσει, κατακτώντας τις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης, του κόσμου, έχοντας σταθερή θέση στο βάθρο των νικητών των μεγάλων διοργανώσεων   σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.  Η πρόσφατη επιτυχία  της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις προσδοκίες για ακόμη πιο μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.
Η πορεία της προς την κορυφή ξεκίνησε εδώ, στην Ελλάδα της κρίσης δηλαδή. Με προπονήσεις σε χώρους που στερούνταν υποδομών, πάλεψε με τον εαυτό της για να βρει μέσα της την πίστη να μην τα παρατήσει και κέρδισε.  .
Γύρω από το αγώνισμα  της δεν υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων, η προβολή της δεν είναι καθημερινή, γιατί οι μεγάλοι αγώνες της είναι συγκεκριμένοι.  Η προετοιμασία της, όμως, για να είναι έτοιμη την μεγάλη στιγμή είναι ασταμάτητη και η διατήρηση της πρωτιάς, ένα αληθινό έργο ζωής.
Η Δήμητρα πορεύεται σε ένα πραγματικό στίβο μάχης: δυναμώνει μέρα με τη μέρα και οφείλουμε σεβασμό σε αυτό τον δύσκολο δρόμο της.
Η Δήμητρα δεν είναι απλά μια απόλυτα επιτυχημένη αθλήτρια. Πατάει με τα δυο της πόδια στη γη, ζει αναμεσά μας, και είναι η απόδειξη πως δουλεύοντας κανείς, ακόμα και στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Έχει τον αέρα της σταρ – κυρίως, όμως, είναι μια λαμπρή αθλήτρια που αντέχει το βάρος της επιτυχίας και για αυτό μπορεί και την επαναλαμβάνει. Έχουμε καταλάβει όλοι πως όσο αγωνίζεται θα είναι πάντα πρώτη γιατί,  εκτός από προσόντα, έχει και μια μεγάλη καρδιά. Γιγάντια.
Η κοινωνία μας και κυρίως οι νέοι μας, έχουν ανάγκη από ανθρώπους σαν την Δήμητρα που η θαυμαστή τους διαδρομή μπορεί να γίνει πρότυπο.
Στο πρόσωπο της βραβεύσαμε τη συνέπεια, την επιμονή, την δύναμη, την πίστη.
Οι ευχές όλων μας για την συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, θα την συνοδεύουν. Συγχαρητήρια λοιπόν στη Δήμητρα και τους γονείς της, που συνεισφέρουν με την στήριξη τους, στη λαμπρή της πορεία.

Περισσότερα για την Δήμητρα Τσαμοπούλου, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest