Να μην κλείσει το σχολείο

Να μην κλείσει το σχολείο

«Το Υπουργείο δεν πρέπει με γραφειοκρατική αντίληψη να κλείνει τα σχολεία εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος» λένε καθηγητές, μαθητές, γονείς και ο Δήμος Νισύρου.

Κόκκινο «βάφτηκε» το νησί της Νισύρου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο νησί και οι μισοί κάτοικοι είναι ήδη εμβολιασμένοι, όπως αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδειας ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, το 15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και ο Δήμος Νισύρου.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι έκλεισε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις του νησιού, καθώς κατατάχθηκε στα Λύκεια και σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές» κλείνουν.

Όπως ενημερώνουν οι Σύλλογοι και ο Δήμος, η σχολική μονάδα ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές που έθεσαν οι ειδικοί, δηλαδή, ανοιχτά παράθυρα, ολιγομελή τμήματα, μέχρι οκτώ μαθητές στην τάξη, καθώς αυτά που ήταν μεγαλύτερα χωρίστηκαν, με αποστάσεις μεταξύ των μαθητών κοντά στα δύο μέτρα.
«Πραγματικά είναι αστείο αυτό που συμβαίνει: στα γύρω νησιά με κρούσματα και τμήματα που έχουν κλείσει γι’ αυτό τον λόγο, τα Γυμνάσια να λειτουργούν κανονικά και εμείς να κλείνουμε χωρίς ούτε ένα κρούσμα, την στιγμή που έχουμε καθιερώσει με δική μας πρωτοβουλία σε τακτικά χρονικά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ» επισημαίνουν.

Τέλος, ζητούν για το σχολείο να ισχύουν κάθε φορά τα μέτρα που αφορούν τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια.

«Το Υπουργείο οφείλει να βρίσκει λόγους και να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις, ώστε να κρατά ανοιχτά τα σχολεία, όπου είναι δυνατόν και όχι με γραφειοκρατική αντίληψη να τα κλείνει εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος» καταλήγουν.

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, του 15μελούς Συμβουλίου μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και του Δήμου Νισύρου:

Ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του….

«Ένας εν εμίλα και τον εθάψα ζωντανό» λένε στο νησί μας. Οφείλουμε να μιλήσουμε για να αποτρέψουμε τον Κρόνο-Υπουργείο να φάει τα παιδιά του μιας και η Αμάλθεια δεν υπάρχει πια.

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου: οργανικά μέχρι τώρα ξέραμε ότι ανήκουμε στα Γυμνάσια, χθες μάθαμε ότι είμαστε Λύκειο τελικά και πρέπει να κλείσουμε, αφού το νησί μας , χωρίς κανένα κρούσμα και με τους μισούς κατοίκους ήδη εμβολιασμένους, βάφτηκε κόκκινο.

Με τα νέα μέτρα το μόνο που ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί στο νησί είναι το σχολείο μας. Είναι περιττό να τονίσουμε την σημασία που έχει μια σχολική μονάδα ειδικά στην άγονη γραμμή, όπως εντελώς αλόγιστα μας χαρακτηρίζει το αθηνοκεντρικό κράτος.

Προς ενημέρωση σας ,η σχολική μας μονάδα ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές που έθεσαν οι ειδικοί , δηλαδή, ανοιχτά παράθυρα, ολιγομελή τμήματα , μέχρι οκτώ μαθητές στην τάξη, μιας και αυτά που ήταν μεγαλύτερα τα χωρίσαμε, με αποστάσεις μεταξύ των μαθητών κοντά στα δύο μέτρα.

Πραγματικά είναι αστείο αυτό που συμβαίνει : στα γύρω νησιά με κρούσματα και τμήματα που έχουν κλείσει γι ΄αυτό τον λόγο τα Γυμνάσια να λειτουργούν κανονικά και εμείς να κλείνουμε χωρίς ούτε ένα κρούσμα, την στιγμή που έχουμε καθιερώσει με δική μας πρωτοβουλία σε τακτικά χρονικά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ . Σε αυτά συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές από κάθε τάξη. Μέχρι τώρα περισσότεροι από τους μισούς μαθητές και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν κάνει ήδη πάνω από ένα τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Ζητάμε το αυτονόητο: σε εμάς να ισχύουν κάθε φορά τα μέτρα που αφορούν τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια. Το Υπουργείο οφείλει να βρίσκει λόγους και να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις , ώστε να κρατά ανοιχτά τα σχολεία , όπου είναι δυνατόν και όχι με γραφειοκρατική αντίληψη να τα κλείνει εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Αυτό μας θυμίζει τον παππού που καθώς λιάζεται τον ενοχλεί μια μύγα και αυτός με την μυγοσκοτώστρα κοπανάει τα μελίσσια που χορεύουν στους ανθούς της Άνοιξης.

Σε παράφραση του παλιού , όταν ανοίγει ένα Σχολείο κλείνει μια φυλακή τώρα λέμε όταν λειτουργεί το Σχολείο αδειάζει ένα ψυχιατρείο .

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου

15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου

Δήμος Νισύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest