ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών «ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ»  που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 25, προσκαλεί όλα τα μέλη  του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 10  Απριλίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Οικονομικός Απολογισμός για το χρονικό διάστημα  1/4/2019 – 10/4/2022
  • ‘Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  • Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού
  • Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για τα Πεπραγμένα  1/4/2019 – 31/3/2022)
  • Απαλλαγή απερχόμενου Δ.Σ.
  • Εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής
  • Εκλογή νέου Δ.Σ., εκλογή αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων και εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής

Οι εκλογές βάσει του καταστατικού μας, πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια (τελευταία στις 7/4/2019).

Παρά την παράταση που δόθηκε στα σωματεία μέχρι τις 31/12/2021, δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τις αρχαιρεσίες με την έξαρση. των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης «όμικρον», σε συνδυασμό με το γερασμένο ηλικιακά σώμα των μελών του Συλλόγου μας. Η αναστολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου τα τελευταία 2 χρόνια έχει προκαλέσει προβλήματα επιβίωσης του. Απουσία συνδρομών, εσόδων από εκδηλώσεις κλπ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/2/2022, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν και προκειμένου να μπορέσουμε να εγγυηθούμε για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών προστατεύοντας την υγεία των μελών μας, αποφασίσαμε η διαδικασία να γίνει υβριδικά, με ταυτόχρονη δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα δώσει επιπλέον για πρώτη φορά τη δυνατότητα και στα αντεπιστέλλοντα μέλη του, να ψηφίσουν εύκολα για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.. ¨Έτσι, αφού ελέγξαμε τη νομιμότητα μιας τέτοιας διαδικασίας, υποβάλαμε  άμεσα αίτημα για χρήση της κρατικής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ» με την οποία τα μέλη, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με μεγάλη ευκολία από το κινητό τους ή από τον υπολογιστή τους και η οποία εγγυάται ταυτόχρονα τη μυστικότητα των ψήφων και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας μέσω της χρήσης πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης. Το αίτημα μας έγινε δεκτό και μας απεστάλησαν κωδικοί.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικά, αντεπιστέλλοντα και επίτιμα.

Ως τακτικά μέλη μπορούν να εγγραφούν όλοι, άνδρες και γυναίκες που κατάγονται από την Νίσυρο, τα μέλη των οικογενειών τους και όσοι αποδεδειγμένα διατηρούν δεσμούς με τη Νίσυρο ή με Νισύριους, εφόσον διαμένουν στην περιοχή Αττικής.

Αντεπιστέλλοντα μέλη χαρακτηρίζονται όσοι κατοικούν εκτός Αττικής

Επίτιμα μέλη εκλέγονται από τις Γενική Συνέλευση πρόσωπα, που προσφέρουν μεγάλες ηθικές και υλικές υπηρεσίες στο Σύλλογο. Αυτά εγγράφονται στο ειδικό βιβλίο, που τηρείται στο αρχείο του Συλλόγου.

Τα τακτικά μέλη έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» ενώ τα αντεπιστέλλοντα μόνο του «εκλέγειν». Σε κάθε περίπτωση δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ταμειακά εντάξει μέλη.

Η άμεση οικονομική τακτοποίηση όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη καθώς στον ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο θα συμπεριλαμβάνονται μόνο τα ταμειακά εντάξει μέλη του συλλόγου, που είτε θα ανανεώσουν την συνδρομή τους, είτε θα εγγραφούν τώρα ως νέα μέλη μέχρι και τηνΠαρασκευή 8 Απριλίου 2022. Η συνδρομή είναι διετής και ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα πρέπει να καταθέσουν την συνδρομή τους πριν την ημερομηνία των εκλογών στον λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογός μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με ΙΒΑΝ GR81 0172 0940 0050 9410 0014 435 αναγράφοντας οπωσδήποτε στις πληροφορίες για τον δικαιούχο το ονοματεπώνυμό τους και το συνδρομή μέλους. Επίσης καλό θα είναι, να δηλωθεί από τη ιστοσελίδα του συλλόγου gnomagoras.gr στο πεδίο «επικοινωνία», η πρόθεσή σας για συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Λεπτομέρειες και οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα σας σταλούν σύντομα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να αποστείλουν σχετικό αίτημα προς το Δ.Σ του συλλόγου μέχρι τις 8/4/2022 στο email  gnomagoras.ath@gmail.com.

Η μαζική συμμετοχή παλιών και νέων μελών στην εκλογική διαδικασία, θα δώσει μια νέα ώθηση στον σύλλογό μας μετά την απραξία των τελευταίων χρόνων, λόγω της πανδημίας. Περισσότερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις, επαναπροσέγγιση και δραστηριοποίηση της νεολαίας, με προσήλωση στους ευγενείς σκοπούς του συλλόγου, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στις παραδόσεις της μικρής μας πατρίδας.

 

 

Για να δείτε την ανακοίνωση, πατήστε εδώ

Στοιχεία επικοινωνίας – πληροφορίες:

2105224463

6948208735

gnomagoras.ath@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest